Pas på blodomløbet, når du har diabetes

Diabetikere har højere risiko for dårlig cirkulation i vævet. Og at vævet bliver frarøvet cirkulation er en væsentlig negativ del af den diabetiske proces. Dette kan skyldes skader på de små blodkar (mikrocirkulationen) i kroppen eller på grund af opbygning af plak (forkalkning) i kroppens større blodkar. Begge cirkulationsskader gør, at blodkarrene ikke kan levere en tilstrækkelig mængde blod til cellerne.

 
Risiko for øget åreforkalkning er bare ét af de langsigtede følgeproblemer ved diabetes. En forkalket åre bliver “stiv” og får sværere ved at lave pumpebevægelse, og det får de røde blodlegemer til at klistre sammen - og dermed får de svært ved at l…

Risiko for øget åreforkalkning er bare ét af de langsigtede følgeproblemer ved diabetes. En forkalket åre bliver “stiv” og får sværere ved at lave pumpebevægelse, og det får de røde blodlegemer til at klistre sammen - og dermed får de svært ved at levere ilt og næring ud til cellerne. Ved den langsommere gennemstrømning hvirvles de hvide blodlegemer heller ikke ud til karvæggen. Og det indebærer, at de hvide blodlegemer har sværere ved at fungere optimalt, hvilket igen svækker immunforsvaret.
Foto: IStock

 

Når blodcirkulationen er kompromitteret, begynder det at påvirke organer og væv. De mest almindelige problemer hos diabetikere er blandt andet retinopati (skader i nerverne bag på øjet), grå stær, åreforkalkning (blokeringer i blodkarrene, store som små), hjerteanfald, neuropati (skade på nerverne i kroppen, især i tarmen og fødderne), nyresvigt og generelt nedsat heling af vævene, hvilket kan øge risiko for infektion og hæmmer helingen.

* Vaskulær stammer fra det latinske ord vaso, der betyder kar.

* Vaskulær stammer fra det latinske ord vaso, der betyder kar.

Det er med andre ord helt afgørende, at blodomløbet holdes i så god form som muligt.
Og det er dét, som Fysisk Vaskulær Terapi hjælper med - ved at stimulere "pumpebevægelsen" i de bittesmå kar, så ilt og næring føres bedre frem til celleniveau, og så affaldsstofferne bedre kan borttransporteres.
Behandlingsmetoden er forholdsvis ny i Danmark men anvendes verden over, såvel af private som sundhedsfagligt personale, der både benytter behandlingerne forebyggende og som supplement.


Lena Svedevall - til bemer citat.JPG

Potentialet for forebyggelse bør udvikles markant

“Omsorgspersoner bør i større grad involvere patientens egenpleje som en vigtig sundhedsfaktor i møde med patienten. Ud over at formidle traditionelle metoder og viden om en forbedret livsstil er fysisk vaskulær terapi nu tilgængelig som en "holdspiller" i alle 3 definerede niveauer af forebyggelse. Ved brug af BEMER fysisk vaskulær terapi i kombination med andre medicinske indgreb og / eller livsstilsforbedrende tiltag har jeg i mine 10 år med BEMER set en mere succesrig helbredelse og rehabilitering, selv ved såkaldt, kroniske sygdomme.”
Lena Svedevall, Leg. Sjuksköterska
Hälsobyrån AB, Östersund

Kilde: microcirkulationifokus.se


Er du blevet nysgerrig efter at prøve terapien, kan vi varmt anbefale dig at deltage i et af vore events. Her fortæller vi mere uddybende om behandlingsformen - og du får lejlighed til selv at prøve det.

Du er også altid velkommen til en uforpligtende snak. Husk, at du kan teste et apparatur i 8 uger og finde ud af, hvor meget behandlingerne kan hjælpe dig. Kontakt os for mere info - se herunder.

Bemer Center Copenhagen