Sov (endnu) bedre

Sover du dårligt? Det kan der gøres noget ved. Læs med her.

En internationalt anerkendt spørgeskema-undersøgelse fra 2013 blandt 658 personer påviste en markant forbedring af søvnkvaliteten efter brug af Fysisk Vaskulær Terapi i 6 uger:
66 procent meldte om en forbedret søvnkvalitet, 50 procent mærkede betydelig hjælp mod smerter, som de havde haft i 2-10 år, og 66 procent oplevede en forbedret livskvalitet.
Foto: IStock

“Faktisk melder lige under halvdelen af alle voksne, at de har været generet af søvnbesvær eller søvnproblemer i løbet af 14 dage, viser Den Nationale Sundhedsprofil for 2021, som er en helt ny rapport om danskernes sundhed.”

Sådan indledte dr.dk for nylig en artikel om stigende søvnproblematik.

Så højt et tal bør få alle op af stolene, for det er jo voldsomt høje tal - og helt ærligt: ordentlig nattesøvn er en menneskeret. At sove dårligt, hvad enten det skyldes stress, skiftende arbejdstider, spekulationer eller helbredsårsager, har negativ følgevirkning på hukommelse, humør, præstationer den følgende dag og i sidste ende livskvaliteten.
Netop livskvaliteten er kernen her: Sover du godt og vågner udhvilet, oplever du også en følelse af højere livskvalitet.

Afslapning og bedre blodomløb

Om dagen, når du er vågen og aktiv, er blodomløbet især rettet mod optimal forsyning af ilt og næring til cellerne i knogler, sener og muskler. Om natten, mens du sover, arbejder kroppen også på højtryk - men her er det også cellerne i de indre organer - specielt nyrer og lever, der er kroppens rensningsorganer - som optimeres. Mens du sover, får hele kroppen altså mulighed for at restituere, slappe af og sørge for ny energi til næste dag.

Omvendt: Sover du skidt, kommer restitutionen til at halte, hvilket over tid og ganske ubemærket kan føre til dårligdomme, fysiske stress-symptomer, uoplagthed, manglende koncentration etc.

Og det er præcis her, anvendelsen af Fysisk Vaskulær Terapi kommer ind i billedet. Med terapiformen får kroppens blodomløb hjælp til selvhjælp. Terapien anvendes både forebyggende og som supplerende behandling ved helbredsproblematikker, hvor et nedsat blodomløb i mikrocirkulationen (dvs. i de mindste årer og kar) enten er en følge af sygdom eller en forløber for problemer med helbredet.

Fysisk Vaskulær* Terapi er en terapiform, der er rettet mod de mindste blodårer i kroppen, og er en fysisk påvirkning til forskel fra en medicinsk ditto. Den fysiske påvirkning består i et Hertzsignal, som med svingninger stimulerer ”pumpe”-bevægelsen i de små blodkar (mikrocirkulationen).
* Vaskulær stammer fra det latinske ord vaso, der betyder kar.

Anerkendt apparatur

Fysisk Vaskulær Terapi BEMER er et unikt og anerkendt apparatur, der er udviklet i Tyskland til at øge mikrocirkulationen ved at stimulere vasomotionen (det vil sige pumpebevægelsen) i de mindste årer og kar. Dermed øges blodflowet. Gennem arterierne, der leder blodet fra hjertet ud i kroppen, sker der en øget tilførsel af ilt og næringsstoffer til vævet. Og gennem venerne, som returnerer blodet, stimuleres borttransporten af stofskiftets affaldsprodukter.

Effekten af dette er en forbedring af cellernes funktion med bl.a. en øget energiproduktion (ATP), en øget proteinsyntese og et forbedret immunforsvar, da det øgede venøse flow giver de hvide blodlegemers funktion optimale vilkår.

Fungerer mikrocirkulationen godt, sikrer du ikke blot optimeret optagelse af ilt og næringsstoffer. Du sikrer også den bedst mulige bortledning af affaldsstoffer.

Et målrettet, bio-rytmisk defineret signal

Vores apparatur er det eneste godkendte behandlingsapparatur, der på denne måde kan aktivere og normalisere en forstyrret eller nedsat mikrocirkulation. Apparaturet blev i december 2014 certificeret og godkendt af EU som det eneste medicintekniske apparatur (93/42 EEG) rettet mod vaskulær terapi.

Det særlige signal, som apparaturets styringsenhed genererer og udsender, er udviklet på baggrund af forskningens seneste resultater inden for mikrocirkulationens regulerende processer. Det består af en unik kombination af Hertzsignaler, der i en bestemt rytme og med en bestemt frekvens overføres til kroppen via et elektromagnetisk felt. På den måde stimuleres blodforsyningen ud til cellerne.

Alle kan benytte Fysisk Vaskulær Terapi og få hjælp til en bedre søvn. Selv babyer, der døjer med fx mavekneb og smerter ifm tænder falder hurtigt til ro ved behandlingen, der i øvrigt kun tager 8 minutter. Udover madrasunderlaget til basisbehandling kan man bruge bæltet til lokalbehandling.
Foto: Privat billede.

Hjælp søvnen godt på vej

Udover at bruge Bemer Terapi kan du også hjælpe søvnen godt på vej ved at:
- undgå tv-kiggeri og at læse på mobiltelefoner eller pc-skærme, lige før du vil sove.
- lade være med at spise lige før sengetid, droppe night-cabs (drinks) og sørge for, at rummet, du hviler i, ikke er for lyst og varmt.

Er du ikke søvnig eller har svært ved at falde i søvn, så læs i en fysisk bog (eller en lydbog) eller lyt til dæmpet musik, indtil du mærker træthed. Lad være med at kigge på ur og falde for fristelsen til at spekulere over job, relationer og andet, der giver tankemylder.

Husk: devicen om at skulle have 8 timers søvn er en rettesnor. Nogle har brug for rigtig meget søvn, andre for mindre, og mange klarer sig tit med mindre, når ellers søvnkvaliteten er i top. I perioder kan man have et større søvnbehov - men pas på med at tage “en lang morfar” om eftermiddagen, da det kan gøre det svært at falde i søvn ved aftentide …

 

Vil du vide mere

- er du altid velkommen til en uforpligtende snak. Husk, at du kan leje et apparatur og finde ud af, hvor meget behandlingerne kan hjælpe dig.