NØGLEN TIL ET GODT HELBRED ER ET SUNDT BLODOMLØB

 
Photo IStock

Photo IStock

Rigtig mange sygdomme starter med forstyrrelser i blodomløbets mindste årer. Ligesom mange dårligdomme afstedkommer nedsat blodcirkulation. Og man kender allerede flere risikofaktorer til udvikling af eksempelvis hjernesygdommen Alzheimers.

Ifølge videnscenterfordemens.dk ses der ved befolkningsundersøgelser overbevisende evidens for, at risikofaktorer for hjertekarsygdom (kardiovaskulære risikofaktorer) kan øge risikoen for Alzheimers sygdom. Det drejer sig blandt andet om type 2 diabetes, forhøjet blodtryk (hypertension) og overvægt. Også livsstilsfaktorer som rygning og manglende fysisk aktivitet (fx ved stillesiddende arbejde, hvor man ikke får rørt sig nok) øger risikoen for Alzheimers sygdom.

De nævnte problemstillinger hænger nøje sammen med en kompromitteret, det vil sige nedsat, blodcirkulation. Kan man derfor styrke blodomløbet i de små årer, kan opbygning af risikofaktorerne holdes i ave - især, når et forbedret blodomløb kombineres med en sundere livsstil.

I denne sammenhæng er det værd at nævne en artikel fra drugtargetreview.com, hvor man omtaler et muligt gennembrud til behandling af Alzheimers sygdom.

Kort fortalt sætter artiklen fokus på, at vasomotion* er afsløret som en potentiel strategi til behandling af Alzheimers.

* Vasomotion stammer fra det latinske ord vaso, der betyder kar, det vil sige pumpebevægelsen, som sker i de små blodårer til hjælp for at fremføre blodet til og fra celleniveau.

En undersøgelse viser ifølge artiklen, at man ved at øge vasomotionen kan stoppe opbygning af den organisk kemiske forbindelse, som består af små kæder af aminosyrer, der er med til at udvikle sygdommen. 

Nu er det naturligvis ikke sådan, at Fysisk Vaskulær Terapi kan linkes sammen med ovennævnte artikel. Men det skaber håb om, at der i fremtiden skabes endnu mere fokus på at forbedre blodomløbet. For der er ingen tvivl om, at en styrket blodcirkulation er med til at fastholde et godt helbred.


 
Bemer Center Copenhagen