hold blodomløbet i form - også i Knoglerne

 
Kildemateriale: mikrocirkulationifokus.se m.fl. * Photo: IStock

Kildemateriale: mikrocirkulationifokus.se m.fl. * Photo: IStock

Menneskets knogler er i konstant udvikling. Hele livet igennem. De 206 knogler, der tilsammen udgør skelettet, må derfor plejes og passes lige som musklerne. Ikke kun ved hjælp af motion og fornuftig kost, der kan understøtte knoglestrukturen - men også ved at sikre optimal blodcirkulation. For blodcirkulation findes også i knoglerne.

Knoglerne består af “levende” væv og indeholder både blodkar og nerver. 5-10% af knoglevævet fornys hvert år, hvilket betyder, at knoglestrukturen er helt fornyet over en 10-årig periode. Og ser man nærmere på knoglevævet, består det af aktive celler, der har brug for både ernæring og ilt leveret via blodkarrene.

Knoglerne indeholder både blodårer og nerver, og 5-10% af knoglevævet fornys hvert år, hvilket betyder, at knoglestrukturen er helt fornyet over en 10-årig periode. Foto: IStock.

Knoglerne indeholder både blodårer og nerver, og 5-10% af knoglevævet fornys hvert år, hvilket betyder, at knoglestrukturen er helt fornyet over en 10-årig periode. Foto: IStock.

Knoglestrukturens sundhed afhænger også af, at cellernes stofskifte (metabolisme) fungerer korrekt. God blodcirkulation beskytter derfor også de celler, der bygger knogler.

Celler, som danner knogler (osteoblaster) - og celler, der nedbryder knoglevæv (osteoklaster) - er lige så vigtige for et sundt knoglevæv, når disse to funktioner er i balance. Når knoglevævet er sundt, er det fleksibelt og kan tåle smæld, stød, stærke ryster og vendinger bedre. Hvis denne balance i knoglestrukturen af en eller anden grund afbrydes, begynder man at udvikle osteopeni, som er forløberen for osteoporose, dvs. knogleskørhed.

Osteoporose betyder, at knogletætheden er faldet markant, og skrøbelige knogler indebærer desværre risiko for smerter resten af livet. I værste fald er skrøbelige knogler meget tørre og hule. Frakturer forekommer let i dem, og skrøbelige knogler forårsager smerter i hele kroppen.
Problemet opleves endnu tydeligere, hvis man som ældre er uheldig at brække et ben. Det er meget vanskeligt at pleje ældres benbrud, da de har svækket knogledannelse, i modsætning til børn og unge, hvis ben stadig er fleksible og har et velfungerende stofskifte i knoglestrukturen.

Sådan kan du sikre dig, at din krops knoglestruktur er sund og i balance:

Hold blodomløbet i form

Udover at passe godt på kroppen med motion og sund kost gælder det om at sikre et optimalt cellestofskifte i knoglerne. En velfungerende blodcirkulation - især mikrocirkulationen, der udgør 74 % af blodomløbet – sikrer, at cellerne i knoglestrukturen får tilstrækkelig med ilt og næring. Og til det formål kan du benytte Fysisk Vaskulær Terapi BEMER.

* Vaskulær stammer fra det latinske ord vaso, der betyder kar.

* Vaskulær stammer fra det latinske ord vaso, der betyder kar.

Behandlingsformen stimulerer kroppens mikrocirkulation og understøtter derefter også et afbalanceret helbred i knoglestrukturen. I henhold til forskning forbedres knogledannelse, osteoblasts nyproduktion, ved brug af BEMER [Orthopedic Practice (2005) 41.1, 22-24].

BEMER-terapi understøtter heling af knoglefrakturer ved at strømline mikrocirkulationen. Derudover er terapien velegnet som en osteoporose-understøttende behandling, så knogletætheden over tid kan forbedres.

 

En behandling med Fysisk Vaskulær Terapi tager 8 minutter, hvor du ligger på et underlag, der er koblet til en konsol. Betjeningen er enkel: Tænd, vælg behandlingstrin og tryk start.

 

Det fulde udbytte af terapien fås ved regelmæssig behandling – og optimalt to gange dagligt. På den måde opnås en kontinuerlig stimulering af mikrocirkulationen i alle døgnets timer.
Derudover kan du give dig selv lokalbehandlinger lige så tit, du vil.

Har du en skade, kan terapien anvendes både i den akutte fase, umiddelbart efter skaden er opstået, og som hjælp til hurtigere heling både under og efter genoptræningsfasen.
Terapien er i det hele taget et optimalt supplement i forbindelse med andre behandlinger, fx når du går til kiropraktor, fysioterapeut, massage og akupunktur el.lign.

OBS: Efter en operation er terapien en genvej til hurtigere heling.

Behandlingsmetoden er forholdsvis ny i Danmark men anvendes verden over - ikke kun af sundhedsfagligt personale, der både benytter behandlingerne forebyggende og som supplement - men også i privat regi.
Apparaturet er godkendt til brug hjemme og/eller på arbejdspladser og nemt at betjene for menigmand.


Er du blevet nysgerrig efter at prøve terapien, er du altid velkommen til en uforpligtende snak. Husk, at du kan leje et apparatur og finde ud af, hvor meget behandlingerne kan hjælpe dig.