Hjælp kroppen med at hele sig selv

 
Illustration: IStock

Illustration: IStock

Hjælp kroppen med at bekæmpe betændelsestilstande og smerter: Du kan selv styrke din blodcirkulation ved hjælp af Fysisk Vaskulær Terapi, der accelererer kroppens helingsprocesser og hjælper kroppens egen bekæmpelse af betændelsestilstande og smerter, akutte såvel som kroniske.

Blodcirkulationens opgave er på den ene side at tilføre cellerne ilt, vitaminer og næringsstoffer, og på den anden side at borttransportere cellernes affaldsprodukter. Særlig interessant er netværket af de allermindste årer, der kaldes mikrocirkulationen, og som udgør 74 % af vores samlede blodkredsløb.
Mikrocirkulationen har sit eget pumpe- og fordelingssystem, vasomotion, der sikrer, at blodet kommer ud til de celler, hvor behovet for ilt og næringsstoffer er størst.
Mikrocirkulation er dermed af afgørende betydning for vores helbred og præstationsevne.

Forskning viser, at vasomotionen i mikrocirkulationen nedsættes ved bl.a. alder, stillesiddende arbejde/livstil, slid og overbelastning, stress og som følgevirkning i forbindelse med en lang række sygdomme.
Konsekvensen af dette er, at blodtilførslen til cellerne mindskes, så de ikke får tilført den ilt og de næringsstoffer, de har behov for. Samtidig hæmmes borttransporten af affaldsstoffer, så de ophobes i vævet. Dette fører til nedsat cellefunktion, smertefulde tilstande i især muskel- og senevæv, og med tiden udvikles inflammatoriske tilstande i vævet.
En undersøgelse fra Tyskland viser, at ca. 80 % af de symptomer og/eller problemstillinger, som folk opsøger egen læge med, enten er forårsaget af en tiltagende dårlig mikrocirkulation eller ledsaget af en tiltagende dårlig mikrocirkulation.

Ved at øge mikrocirkulation forøges flowet — både i arterierne (de blodårer, der leder blodet fra hjertet ud i kroppen), hvilket medfører øget tilførsel af ilt og næringsstoffer til cellerne — og i venerne (de blodårer, der returnerer blodet tilbage til hjertet), hvilket øger borttransport af stofskiftets affaldsprodukter, bl.a. mælkesyre.
Effekten af dette er en forbedring af cellernes funktion med en øget energiproduktion (ATP), en øget restitution og regeneration og et forbedret immunforsvar, idet det øgede venøse flow giver de hvide blodlegemers funktion optimale vilkår.
Netop Fysisk Vaskulær Terapi BEMER, der er godkendt behandlingsudstyr, kan benyttes til at stimulere blodcirkulationen. BEMER kan bruges af børn og voksne i alle aldre.

Institut for Microcirkulation i Berlin er nedenstående virkninger påvist ved behandling med Fysisk Vaskulær Terapi:
• 27 % forbedret vasomotion
• 29 % forbedret blodcirkulation, idet flere kapillærer genåbnes for blodgennemstrømning
• 29 % forbedret ilttilførsel
• 31 % forbedret venøst tilbageflow

Tallene er for max. angivelse efter 30 dages behandling.


”Jeg har ikke brug for smertestillende medicin mere”

Ilse Regitzes mor.png

”Jeg kan slet ikke forestille mig ikke at have den,” fortæller Ilse om sin BEMER, som hun har brugt i knap fem år.
”Jeg bliver 90 til næste år – og et langt, godt livs slid med hus, have og fire børn sætter sine spor. Jeg er blevet opereret mange gange i hofter og knæ og har fået fire nye led. Efter en diskusprolaps led jeg også af rygsmerter, og i årevis var jeg fast på forskelligt smertestillende medicin, og jeg var blevet meget dårligt gående og havde også svært ved trapperne.
Efter BEMER er blevet en del af min dagligdag, har jeg ikke brug for smertestillende medicin mere, og jeg klarer stadig at bo alene i mit dejlige hus i to etager.”


Er du blevet nysgerrig efter at prøve terapien, kan vi varmt anbefale dig at deltage i et af vore events. Her fortæller vi mere uddybende om behandlingsformen - og du får lejlighed til selv at prøve det.

Du er også altid velkommen til en uforpligtende snak. Husk, at du kan leje et apparatur og finde ud af, hvor meget behandlingerne kan hjælpe dig. Kontakt os for mere info - se herunder.

 
Bemer Center Copenhagen