Pas på dit helbred

Er du en af de mange, som sidder / står og arbejder mange timer daglig? Så læs med her:

 
Rigtig mange sygdomme starter med forstyrrelser i blodomløbets mindste årer. Ligesom mange dårligdomme afstedkommer nedsat blodcirkulation. Desværre kan en svækket blodcirkulation være umærkeligt undervejs og bygge sig op over lang tid, før man “plu…

Rigtig mange sygdomme starter med forstyrrelser i blodomløbets mindste årer. Ligesom mange dårligdomme afstedkommer nedsat blodcirkulation. Desværre kan en svækket blodcirkulation være umærkeligt undervejs og bygge sig op over lang tid, før man “pludselig” får ondt, fx i lænden. Derfor gælder det om at holde blodomløbet så sundt som muligt. Foto: IStock.

 

Stillesiddende/stillestående arbejde og ensformige bevægelser er flere sider af samme sag - for uanset om du står eller sidder og arbejder, påvirkes dit blodomløb.

Har du ondt i skuldre og nakke? Værker ryggen? Hæver fødderne i løbet af dagen, så du får “lår i skoene”? Har dine ben det med at spjætte, når du er lige ved at falde i søvn? Disse problemstillinger hænger rigtig ofte sammen med for meget stillesiddende/stillestående arbejde - og med en nedsat blodcirkulation i de mindste kar.

Selvfølgelig kan du selv gøre meget for at imødegå disse skavanker:

  • holde pause/skifte arbejdsstilling,

  • spise sundt,

  • droppe tobakken,

  • dyrke motion i det omfang, det kan lade sig gøre, og

  • sørge for at hvile dig.

Men vi mennesker er modsat mange væsner ret hårdhudede. Forstået på den måde, at vi ikke kan mærke, hvordan blodomløbet har det - før man begynder at opleve skavanker. Kan du eksempelvis mærke, hvordan blodforsyningen i dine knogler er lige nu?

 
Stående arbejde kombineret med ensformige bevægelser er lige så anstrengende for kroppen, som når man sidder og taster/bruger mus ved kontorarbejde. Foto: IStock.

Stående arbejde kombineret med ensformige bevægelser er lige så anstrengende for kroppen, som når man sidder og taster/bruger mus ved kontorarbejde. Foto: IStock.

 

Derfor er FYSISK VASKULÆR TERAPI en overordentlig god hjælper for kroppen. Med denne behandlingsform understøtter du blodomløbet og holder det derved i den bedst mulige form og styrker samtidig din generelle helbredstilstand. Og - hvis du har været syg - kan terapien hjælpe dig med at komme dig hurtigere.

Hvad er FYSISK VASKULÆR TERAPI?

Et godt blodomløb i de mindste årer og kar (mikrocirkulationen) giver som før nævnt kroppen de bedste forudsætninger for at fungere optimalt og dermed også at skærme for/nedbryde bakterier.

Fungerer mikrocirkulationen godt, sikrer du ikke blot optimal optagelse af ilt og næringsstoffer. Du sikrer også den bedst mulige bortledning af affaldsstoffer. Og netop dette er, hvad Fysisk Vaskulær Terapi hjælper med. Terapiformen understøtter og styrker nemlig cirkulationen i de mindste årer.

De mindste blodårer udgør knap 75 % af det samlede blodomløb. Og selv disse små årer er med til at “pumpe” blodet rundt i kroppen. Med alderen - eller ved skader eller sygdom - bliver de mindste kar stivere og får sværere ved at lave pumpebevægelse, og det får de røde blodlegemer til at klistre sammen - og dermed får de svært ved at levere ilt og næring ud til cellerne.

iStock-1042927114 udsnit.jpg

Ved den langsommere gennemstrømning hvirvles de hvide blodlegemer heller ikke ud til karvæggen. Og det indebærer, at disse blodlegemer har sværere ved at fungere optimalt.


Når blodcirkulationen i de mindste kar (mikrocirkulationen) er kompromitteret, påvirkes organer og væv over tid. Så sidder man stille dag ud og dag ind, er det svækkede blodomløb kilde til mange dårligdomme og klassiske livsstilssygdomme som fx forhøjet blodtryk.

 
En behandling tager 8 minutter, hvor du ligger på et underlag, der er koblet til en konsol. Betjeningen er enkel: Tænd, vælg behandlingstrin og tryk start.

En behandling tager 8 minutter, hvor du ligger på et underlag, der er koblet til en konsol. Betjeningen er enkel: Tænd, vælg behandlingstrin og tryk start.

 

Det er med andre ord afgørende, at blodomløbet holdes i god form.
Og det er dét, Fysisk Vaskulær Terapi hjælper med - ved at stimulere "pumpebevægelsen" i de bittesmå kar, så ilt og næring føres bedre frem til celleniveau, og så affaldsstofferne bedre kan borttransporteres.
Behandlingsmetoden er forholdsvis ny i Danmark men anvendes verden over, såvel af private som sundhedsfagligt personale, der både benytter behandlingerne forebyggende og som supplement.

 
HJEMMEARBEJDE stiller lige så store krav til blodomløbet, som når man er på job.  Foto: Julia Khimich, IStock

HJEMMEARBEJDE stiller lige så store krav til blodomløbet, som når man er på job.
Foto: Julia Khimich, IStock

 

VÆRD AT VIDE:

Er Fysisk Vaskulær Terapi BEMER anerkendt som konventionel medicin?

Konventionel medicin domineres stadig af mekanisk og kemisk tankegang (kirurgi og medicinsk behandling). Men Fysisk Vaskulær Terapi anvendes allerede som del af den konventionelle behandling med henblik på at opnå en helbredsfremmende effekt.
Behandlingen opnår i stigende grad anerkendelse i de lægevidenskabelige kredse og udgør et voksende forskningsområde på utallige universiteter - se mere om forskningen her

Fysisk Vaskulær Terapi Bemer-apparaturet er EU-certificeret 2014. Medical Device Certification og Quality Management System (CE1275 alt. MDC 0483). Det betyder, at Bemer er klassificeret i ”Categori Class II a” og dermed har en påvist effekt, og at apparaturet er sikkert at anvende – også for personer uden medicinsk kompetence.


Er du blevet nysgerrig efter at prøve terapien, er du velkommen til en uforpligtende snak. Husk, at du kan leje et apparatur og finde ud af, hvor meget behandlingerne kan hjælpe dig. Kontakt os for mere info - se herunder.

Bemer Center Copenhagen