Frontløber i 23 år

 
MC start ny.JPG

Inden for stimulering af blodomløbets allermindste kar - mikrocirkulationen - er BEMER en ubestridt frontløber. Firmaet har været i front på dette område siden 1998.
I denne artikel fra vore finsk/svenske kolleger får du indsigt i pionerarbejdet.

Det har været kendt i flere årtier, at der findes mikrocirkulation, men interessen for emnet er blevet mere udbredt de senere år. Dette fordi undersøgelser har vist, at blodomløbet i kroppens mindste årer er et vigtigt link til forståelsen for problemstillingerne ved kroniske sygdomme. På trods af dette er kendskabet til emnet stadig ikke udbredt blandt dem, der arbejder i sundhedsvæsenet.

Hvorfor er det sådan? En af årsagerne kan være, at forskning i de små blodkar har været besværlig og også dyr. I de senere år er der imidlertid udviklet specifikke forskningsinstrumenter, og disse bliver stadig mere almindelige på de forskellige forskningsinstitutter.

MC 2 pix.JPG

Forsknings-iveren er sandsynligvis også hæmmet af det faktum, at lægemiddler har ringe effekt på mikrocirkulationsområdet, der er rettet mod vasomotion-bevægelsen. Hvorfor være interesseret i noget, som alligevel ikke kan påvirkes effektivt? Tanken om, at man kun kan påvirke sygdomme med lægemidler, er meget dybt rodfæstet. Det kan være svært at overveje andre måder at påvirke sygdomme på.

Mikrocirkulation udgør 74 % af vores samlede blodkredsløb
Blodet pumpes fra hjertet ud i de store årer og herfra videre ud i mindre årer. Mikrocirkulationen har sit eget pumpe- og fordelingssystem,
vasomotion, der sikrer, at blodet kommer ud til de celler, hvor behovet for ilt og næringsstoffer er størst. Mikrocirkulation er dermed af afgørende betydning for vores helbred og præstationsevne.


Hvorfor har lægemidler begrænset virkning?
De autonome og autorytmiske sammentræknings- og afslapningsrytmer - vasomotion - i de mindste arterier kan ikke påvirkes af stoffer, fordi disse kar mangler receptorer, som lægemidler kan binde sig til. Disse receptorer findes kun i større arterier, og på disse kan lægemiddeleffekten opnås med fx betablokkere. Dette sker, hvis blodgennemstrømningen fungerer godt og dermed kan transportere medicinen derhen, hvor den skal. Men denne forudsætning er ikke altid indlysende hos patienter, der har brug for medicin.

Forskningstakten stiger
Forskningstakten omkring mikrocirkulation har været stigende de seneste år, fordi man har fået øjnene op for mikrocirkulationens betydning. 
I 2016 offentliggjorde American Heart Association to tilbundsgående rapporter, der viste sammenhængen mellem dårligt fungerende mikrocirkulation og kroniske sygdomme som forhøjet blodtryk, diabetes, mikroinfarkt og demens (1) (2).

En søgning på 30.11.2020 på PubMed (den globale database for medicinsk forskning) resulterede i 9427 videnskabelige artikler med ordet "mikrocirkulation" eller "mikrovaskulatur" i overskriften. Med andre ord ingen lille mængde artikler. Viden om mikrocirkulationens funktion og betydning bliver med andre ord mere udbredt blandt eksperter inden for blodcirkulationen.

Medicinsk udstyr, der stimulerer en svækket mikrocirkulation
BEMER® er et officielt EU-certificeret medicinsk udstyr, klasse IIa. Denne klassificering betyder, at apparaturet er egnet til sikker selvpleje. Før denne certificering i 2014 blev der endda etableret en separat enhedskategori for terapiformen: stimuleringsanordninger til fysisk vaskulær terapi.

Med blodcirkulationsmålinger har det været muligt at verificere, at enheden stimulerer en svækket mikrocirkulation, når variablerne har været arteriolenes ekspansions- og afslapningsbevægelse (vasomotion), fordelingen af ​​blod i mikrovaskulaturen og brugen af ​​ilt i vævene.

Ifølge en undersøgelse af 658 personer, der havde anvendt BEMER i mindst seks uger, havde størstedelen af ​​respondenterne en positiv effekt på søvn, smerte og generel livskvalitet.

Bemer-apparaturet er let at anvende. En behandling, mens man ligger på det særlige underlag, som er koblet til konsollen, tager 8 minutter. Terapien benyttes to gange daglig, Effekten holder i 12-18 timer afhængig af den enkeltes konstitution/trænin…

Bemer-apparaturet er let at anvende. En behandling, mens man ligger på det særlige underlag, som er koblet til konsollen, tager 8 minutter. Terapien benyttes to gange daglig, Effekten holder i 12-18 timer afhængig af den enkeltes konstitution/træningstilstand.

BEMER er banebrydende
BEMER®-apparaturet har været på markedet siden 1998. Udvikleren af ​​udstyret, BEMER International AG, har været en pioner i studiet af mekanismerne til mikrocirkulation og i udviklingen af ​​terapier, der stimulerer mikrocirkulation - længe før mange eksperter blev interesseret i mikrocirkulation og dens betydning for helbredet.

Kilder:

  1. Gutterman D. & al. 2016. Den menneskelige mikrocirkulation, regulering af flow og videre. Circ Res. 2016; 118: 157-172. doi: 10.1161 / CIRCRESAHA.115.305364.

  2. Bosetti F. & al. 2016. “Små blodkar: Store sundhedsproblemer?”: Videnskabelige anbefalinger fra National Institutes of Health Workshop. J Am Heart Assoc. 2016; 5: e004389; 4.11.2016; doi: 10.1161 / JAHA.116.004389.

  3. Bohn W, Hess L, Burger R. Virkningerne af "fysisk BEMER® vaskulær terapi", en metode til fysisk stimulering af vasomotion af prækapillære mikrokar i tilfælde af nedsat mikrocirkulation, på søvn, smerte og livskvalitet hos patienter med forskelligt klinisk billede.

 

Vil du vide mere

- er du velkommen til en uforpligtende snak og uddybende information.

Bemer Center Copenhagen