De har begge fået fornyede kræfter

 

“Jeg har fået livskvaliteten igen. Og min hest restituerer og arbejder bedre!” siger rideinstruktør Dorthelill Petersen.

“Min 12-årige hoppe er efterhånden blevet genoptrænet en del gange. Senest har hun stået stille i to måneder pga skade på det ene bagben i tåen,” fortæller Dorthelill og uddyber:
”Normalt er hun stærk og tung på forparten i genoptræningen og stram i lænden.
Da jeg startede genoptræningen, fik hun Bemer 1 gang om ugen og restituerede bedre. Da jeg gik i gang med at trave og galopere, øgede jeg Bemer til to gange om ugen. Hvilket gjorde, at jeg hurtigere kunne øge intensiteten på træningen. Og hun har været mere smidig og klar til at arbejde og ikke så træt dagen efter hård træning.
Nu kan kan jeg ride galopintervaller på marken dagen før eller efter springtræning - uden at hun mangler energi.

I et stykke tid har jeg i øvrigt forberedt min hoppe til at lave piaff med små skridt ved at sætte hende bagtil lidt ad gangen. Men jeg kunne ikke få hende til at blive på stedet og blive i piaffen. Det vil sige, indtil jeg begyndte med Bemer-terapien. Siden behandlingerne er hun helt afslappet og danser nærmest - har slet ikke svært ved det - og virker glad og tilfreds. Ydermere var hun før også meget anspændt i chancementerne men er nu mere afslappet, smidig og let på tøjlen.
Med Bemer før springtræning og stævner har jeg en langt mere smidig og fokuseret hest.”

Bemer - også til mig selv
Med sådan en succes gik Dorthelill, der til daglig arbejder som rideinstruktør i Team Red Horse, også selv i gang med at bruge terapien. Allerede efter en uge forduftede hendes spændingshovedpine, som hun ellers led af flere gange om ugen siden sin rideulykke for 10 år siden.
“Dengang brækkede jeg adskillige ribben - og ryggen tre steder,” fortæller hun videre. “Så jeg var præget af træthed i ryggen og manglende overskud til dagligdagens gøremål.
Efter to uger følte jeg mig hurtigere klar til mere fysisk aktivitet. Og efter tredje uge fik jeg mærkbart mere overskud.
Mit liv langsomt er vendt tilbage. Førhen kunne jeg kun klare én stævnedag med hesten og var helt smadret resten af dagen og dagen efter. Nu, efter tre måneder med Bemer-behandlinger, kan jeg ride to stævnedage i træk, plus have overskud til at gå ud at spise om aftenen. Jeg har siden de første par uger, hvor jeg startede med terapien, ikke haft ondt i ryggen og ej heller haft brug for smertestillende tabletter. Dem havde jeg ellers ofte brug for tidligere…
Jeg kan slet ikke få armene ned over, at jeg nu kan leve et normalt liv, og som bonus har Bemer givet mere ro på nerverne, når jeg er til stævner.”

Hvad er BEMER?

Fysisk Vaskulær Terapi BEMER er et videnskabeligt gennemtestet, certificeret apparatur, der er udviklet i Tyskland til at øge mikrocirkulationen ved at stimulere vasomotionen (det vil sige pumpebevægelsen) i de mindste blodårer. Dermed øges blodgennemstrømningen og leverancerne til celler og væv.

Effekten af dette er en optimering af cellernes funktion - netop med bl.a. en øget energiproduktion (ATP), en øget proteinsyntese og et forbedret immunforsvar, da det øgede venøse flow giver de hvide blodlegemers funktion optimale vilkår.

Med andre ord: Med Bemer terapien kommer mikrocirkulationen til at fungere optimalt, så der bliver bedst mulig tilførsel af ilt og næringsstoffer helt ud på celleniveau, og tilsvarende sker der en optimal bortledning af affaldsstoffer.

Apparaturet er godkendt til hjemmebrug og på arbejdspladsen. Og med 8 minutters behandling to gange daglig er din krop optimalt kørende i alle døgnets timer.

Vil du vide mere om terapien

- er du velkommen til en uforpligtende snak og uddybende information.

 
Bemer Center Copenhagen